Fiskaa.jpgcontrast1.jpg

Slektskvelder

Strand Historie- og Ættesogelag har et trivelig og aktivt miljø for slektsgranskning.

Slektskveldene er åpne for alle som driver med slekt. Disse kveldene er populære. Her kommer stadig nye folk som vil finne sine røtter. Vi hjelper hverandre med slektsgranskning. Medlemskap i historielaget er ingen forutsetning for deltakelse, alle er velkomne. Møtene er på Strand bibliotek på Jørpeland, og vi benytter oss av bibliotekets bøker og har også tilgang til internett. Biblioteket har en god lokalsamling med bygdebøker fra hele Rogaland.

Ta med dine slektspapirer, så skal vi se om vi kan hjelpe deg til å komme videre.

 

  I går 3-10-12 hadde vi høstens første slektskveld. Det er kjekt å samles og ekstra hyggelig er det når nye folk dukker opp for å få råd og veiledning. Vi presenterte den nye utgaven av hjemmesiden. Vi snakket også litt om Digitalarkivet. De legger stadig ut nye ting. Nå er det lagt ut en del dødsfallprotokoller. De vil være til stor hjelp når vi leter etter våre forfedre.

 

Neste møte blir onsdag 7. november.

 

Råd og veiledning gis også etter behov. Her er det lagets formann, Annalisa Knutsen, som forteller om bruk av slektstre. Møtene er uformelle og alle slektsgranskere, nye som gamle, er alltid velkommen.

 

 

På dette møtet var vi for eksempel 10 fremmøtte. Hjelmeland Sogelag hadde en representant tilstede for å se hvordan vi la opp slektskveldene. Vi hadde noen nye fjes, og det ble derfor en liten innføring i emnet. Tid til kaffi og kjeks, samt en god drøs om forna dar og tips og triks om slektsgranskning ble det også tid til. Etterhvert arbeidet alle med sitt, godt hjulpet av "proffene" når det trengtes.

 

Tips: 
Vi må ikke glemme at Stavanger Bibliotek har en stor samling bygdebøker og slektsbøker fra det ganske land. Her kan en få låne hjem bøker. Søk gjerne på nettet etter slekts-litteratur i de forskjellige bibliotek landet rundt.

 

Stavanger Kulturhus

 

På Startsiden finner du kategorien Bibliotek, bruk den og søk etter et bibliotek. Hvis du bruker BIBSYS vil du kunne søke fram nesten alt som finnes i bibliotkene.

 

Strand Biblioteks samling ligger også på nettet under Strand Kommune kultur og fritid.

 

Strand kommune

 

 På internett finnes mange gode kilder som gir god hjelp. Ket Henriksens hjemmeside gir en veldig god oversikt over tilgjengelige kilder på nettet.

Vi ønsker å bygge opp et godt tilbud og miljø for alle som driver med slektsgranskning. Ta gjerne kontakt med laget for spørsmål, så svarer vi etter beste evne.  Møt opp til møtene, tilbudet er gratis og uforpliktende for alle!

 

 

 

Nye opplysninger? Gjennombrudd i slektsgranskningen? Her er det ihvertfall interesse!

 

 

 

Joomla templates by a4joomla