Fiskaa.jpgcontrast1.jpg

Skår, Ole

På tur i Botsheia.

 

 

På midten av 1970 tallet tok eg en søndagstur av det litt tyngre slaget. Dette var ca 20 år før veien Botne - Høllesli ble bygd, så innfalsporten fra Botne til heiene rundt Mjåvaten var enten, den godt opptråkka stien opp fra Sveinastykket i Botne til Mjåvaten (Turistforenings sti Lerang - Botne). Eller gå langs Botnevatnet inn til Botshei, og der føge turistforeningsstien (Preikestolhytta - Lerang) mot Lerang.

Jeg valgte å gå opp den bratte stien fra Botne til Mjåvaten og Djupavatnet. Videre uten stier på øst siden av Djupavatnetvatnet og ned mot Tjødnalitjødna. Her kryssa eg dalen og fulgte Tverrfjellet opp på Viddasfjellet , langs dette ned til Botshei og hjem til Botne. Dette blei det en del høydemter av, og samtidig slo været om så det blei veldig varmt og tungt deler av turen.

 

 

 

 

Det spesielle var da jeg kom ned i Tjødnalidalen , i tett skog gikk eg på noen bjørketrær eg aldri hadde sett maken til. Det var plass til å sitte midt under stammen mens røttene gikk ned på hver side. Eg blei stående å se før eg gjekk nærmere og studerte fenomenet.

 

Så det var noen bygningsrester, men måtte ta bilde av dette på selvutløser, for noe lignende hadde jeg aldri sett.

 

Når eg kom heim var det ikke lenge før eg oppsøkte Sigrid Fjelde (Dreggevik) og spurte om hu kjente til dette. Jo da dette viste hun om, disse trærne hadde vokst på taket av en støl, som var rast sammen og råtnet nesten helt bort. Det hadde vært atskillig mer bygnings rester da hun gjette sauer i område som jente, så hu syntes dette bildet var artig.

 

 

Ole Skår

 

 

Joomla templates by a4joomla