Fiskaa.jpgcontrast1.jpg

Muntre historier fra MIL

Fra Tau's 17. Mai hefte 1987

 

Ein MIL-gutt debuterte på fotballbanen og sprang ivrig opp og ned på vingen, men fekk lite gjort. En flokk av gamlekara fulgte kampen fra sidelinja og en av dem ropte ut til debutanten idet denne sprang forbi: «Det hadde vore be’re med ein ispinne på vingen enn deg!»

Da Finnøy skulle åpne den nye fotball-banen, var MIL med for å kaste glans over arrangementet. I talen understreket ordføreren sterkt fotballens positive sider, og avsluttet med et ønske om at turneringen måtte forløpe uten rått og stygt spill. Nå viste det seg at nettopp Finnøy-laget utmerket seg med hardt spill, og en i MIL- leiren utbrøt: «Di har lagt om treningå i forbindelse med denne turneringå. Siste halvtimen av trenings-øktene springe de mot ein fjellvegg!»

Fotballklubben Nord i Haugesund inviterte til turnering en søndag, og Mil ankom utpå lørdagen i «Viking». Både turen opp og festen om kvelden ble nokså fuktig for enkelte av spillerne. I danselokalet ble det utpå kvelden tilløp til slagsmål blant noen karmøybuer som vaktene resolutt kastet på dør.
Akkurat idet den siste av kamphanene ble skubbet ut døra, spratt en fra MIL opp på scenen og ropte: «E’ det fleire av di?»

Under kampen på søndag var det flere av spillerene som på langt nær spilte opp mot sitt beste, og i garderoben i pausen sa en: «Eg ser to ballar utpå banen, og eg spenne alltid på feil ball!»

MIL møtte Viking, og ble grundig rund-spilt i en 0-9 kamp. Kampen foregikk på MIL’s banehalvdel, og forsvaret arbeidet desperat. Under et Viking-angrep ropte en forsvarer til en annen som kjempet om ballen: «Få ’an vekk!» Den andre fikk en fot på ballen og klemte den rett i eget mål. For å trøste sa medspilleren: «Ja, ja, nå komme me i alle fall opp til senterermerket.»

Småguttene var i kamp, og dommeren blåse for høyt spark. MIL-gutten protesterte: «Det va'kje høgt spark, det e' han så e' så liden!»

Hjelm hadde en stor forsvarer og en av MIL-angriperne kom seg elegant forbi gang etter gang. Fra sidelinjen ropte en Hjelmelandsbu til forsvareren: «Viss du ikkje greie ba'el så må du ta ma'en!»

Under en kamp mot Oltedal, ropte en ivrig tilskuer til en av sine egne under et angrep: «Sjod'an i møne, Aslag!»

 

 

Joomla templates by a4joomla